verniki

Nekoč davno sem gojil določene iluzije o človeški modrosti, prirojeni dobroti in pravični karmi, a so vsi ti vzvišeni ideali sčasoma klavrno propadli. Pravzaprav čutim skorajda občudovanje do ljudi, ki verjamejo v krščanske pravljice, se s spoštljivim zanosom pogrezajo v zavzeta kramljanja o Bogu Očetu in njegovi dobrodušnosti ter z zametki nekakšnega znanstveno-filozofskega mišljenja razlagajo eterične sfere nebes. (Kakšno drugo globoko verujoče ljudstvo bi jim sicer zagrizeno oporekalo, da je nebo hladen in pust kraj, kjer se po smrti mudijo le tisti, ki so v življenju povešali glave. To pa seveda nikakor ni najbolj privlačna destinacija za živahnega moža, kakršen sem prvoosebni dotični.)
V popolno temo frapiranosti pa zdrknem, ko slišim kakega sicer povsem razsodnega človeka z vso predano zavzetostjo brezsmiselno navijati za katero od političnih strank in opcij. Z medlečimi pogledi (kot bi pripluli izza dolgih trepalnic zaljubljenih deklic) znajo le-ti hrupno, vihravo ter z biblično usodnostjo hvaliti svoje partijske liderje in z vso apokaliptično grozo omenjati tiste druge (čeprav imajo oboji, vsaj kar se mene tiče, v v ustih polno istih besed, ki pa so same prazne marnje).
Včasih poskuša kateri te svoje ideje in prepričanja (recimo kot britev ostro domnevo, da bi v primeru vladavine onih drugih posledice čutili ne samo naša država in celotna Evropska unija, temveč tudi Amerika in Kitajska in da bi taka katastrofa, kriza vseh kriz, postavila pod vprašaj konec sveta in bi morali graditi civilizacijo spet od začetka) vtepsti v glavo trmoglavcu, ima pa pri tem le malo uspeha. Takrat mi pač ne preostane drugega, kot da pri sebi izpeljem nekatere ostre povezave med pojavom kretenizma in tukajšnjim zarodom ter topo odšepam svojo pot. Kajti jaz sem fantastičen optimist, kar se raznih volitev in referendumov tiče (o moji prisotnosti na te vrste nategovalnih zletih namreč že celo desetletje ni ne duha ne sluha). Moje geslo ostaja slej ko prej: “Nekaj se bo že izcimilo.” 😕

13 Comments to 'verniki'

Subscribe to comments with RSS

 1. Alpine MonsterID Icon Alpine said,

  Iluzije poteptane v marijanski jarek….

 2. Truba MonsterID Icon Truba said,

  Človeška neumnost je neskončna in povprečen človek(ki predstavlja veliko večino človeštva 😥 ) je zabit kot granitna kocka – na teh dveh krutih dejstvih delujejo vse religije(politične partije so tudi religije, samo rahlo preoblečene in malce novejšega veka, drugače pa ista zaplankanost). Vse ena in ista pašta in brezishodna situacija. Zemlja je, kot v času dinozavrov, prišla na rob slepe ulice in čas je za nov razvojni cikel. Upam, da bodo tokrat noslici rastline :mrgreen: !

 3. Smorny MonsterID Icon Smorny said,

  Sem za to, da ustanovimo stranko blogerjev. :mrgreen:
  Katera barva nam bo pristajala ❓

 4. Dokler ne bo uzakonjeno, da mora političar z lastnim premoženjem in s premoženjem svoje žlahte jamčiti za izpolnitev predvolilnih obljub, se kanim volišč v velikem loku izogibati. Ob tem bi apeliral na gospoda Trontlja, naj za dneve volitev skomandira lepo vreme.

 5. Renton MonsterID Icon Renton said,

  hvala bogu da smo ateisti in po zakonu bi morali vsi biti anarhisti 😉

 6. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Jaz sem agnostik. Za vsak slučaj. 😕

 7. Renton MonsterID Icon Renton said,

  Potem deluješ glede na Pascalovo stavo? 🙂

 8. Kdorkoli, ki za potrjevanje lastne vrednosti in za stabilnost svoje stranke potrebuje strahospoštovanje in overjeno pristopno izjavo enega ofucanega Žakoba, je šleva. Poleg tega je sumljiv kot potencialni tajkun, če ne še kaj hujšega. Ne glede na to, kaj porečejo verniki in akviziterji omenjenega. Vsi ostali so zaradi mene komot bogovi. Tako je zapisano v malem žombatističnem priročniku in nimam razloga, da bi o tem kaj bolj dvomil kot o čemerkoli drugem.

 9. Silvo MonsterID Icon Silvo said,

  Mi smo stara družba, brez zanosa in vitalnosti, to velja za evropo,
  še bolj pa za nas – Slovence. Pogreznjeni smo v neko praznost, brezup in plehki materijalizem. Ob poti smo odvrgli vse iz-me, pa tudi cerkev, ker to so vse spone, ki kao sodobnemu individumu ne pritičejo, ker želi sam odločat o vsem.
  Smo pa po tem preobratu čedalje manj svobodni in sami smo si krivi.
  Ti si tudi nekam prazen, kot razberem iz teh modrovanj.
  Si pa vsaj eden redkih, ki malo samokritično povrta po površini
  našega vsakdana in je to zanimivo prebrati.
  Gre pa za to, da bi morali kot družba ❗ čisto na novo zastaviti,
  vendar bi moralo biti prej vsaj malo “krvoproliča”!

 10. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Silvo, močno dvomim, da je danes med nami veliko takšnih, ki bi strumno zravnani na ves glas veselo vriskali od zadovoljstva. Verjetno se nam res obeta kakšna nova revolucija. Upam le, da bomo potem mi podeželski proletarci, ki še med tzv. prazniki prekopavamo greznico in z golimi rokami čistimo zamašene odtoke, vsakodnevno deležni najbolj rujne kapljice in najizbranejših kubanskih smotk. Da o konkubinah niti ne govorim. 😎

 11. silvo MonsterID Icon silvo said,

  Če bi bilo dovolj, da bi ob pogledu na naravne lepote in ljudi, ki jih premoremo, zapeli znano Kekčevo “dobra volja je najbolja”…
  bi bilo zvrhan pehar zadovoljstva. Vendar kaj, ko pa človek kar ni zadovoljen, ko nekaj doseže, hoče še več in se prav ljubosumno
  in zahrbtno ozira naokrog. Smo kot tisti plenilci – reptili dinozavri.
  Ena nedolžna gripica, bi znala človeški tehnološki
  in vsakršni ego malo skenslat – to ne bi bilo slabo.

 12. Prav prešerno juckanje že od pamtiveka ni preveč priporočljivo. Vse prehitro se najde kdo, ki ga močno zanima, kaj neki bi se juckajočemu splačalo vzeti. S tega vidika je bolj razsodno, da se človek pod véčer zavleče v miren kotiček pred svojo kajžo, nabaše čedrico in glumi zadovoljnega paličnjaka. Če ga pred vsiljivimi pogledi skriva zajeten kup lastnoročno skidanega gnoja, je pa še toliko bolje.

 13. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  Vsi smo prazni, sploh potem ko pridemo iz sanitarij … :mrgreen:

  in ja, namerno nisem globoka ….

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks