gorečíca

Vsi veliki umi tega planeta so bojda že pomrli in tudi jaz se ne počutim nič manj klavrno. Močno me namreč zbada pod rebri in v pleksusu solarisu, delovnemu območju tretje čakre.
Tolažim se, da je za črvičenje po drobovju bržkone kriva maloprej pokonzumirana italijanska kvašena specialiteta z anarhistično nametanimi plodovi morja (molčečimi klapavicami, lovkami bledokožnih kalamarov, drobno nastrgano tunino, nasekljanim česnom in peteršiljem v olivnem olju ter s konico repka navzgor zavihanim škampom) in hmeljev napitek, ki sem ga v pijanskem pohlepu zlil niz grlo. Hkrati pa povsem posvetno in milostno upam, da mi ni morebiti počil želodec (s štorijo o enem takem nesrečniku, ki so ga komajda še pravočasno hospitalizirali, mi je sinoči napolnila glavo sodelavka in že takrat so me ob tem spreletavale številne nemirne misli). Kajti z njim – z mojim želodcem namreč – planiram v bodočnosti še velike skupne projekte raziskovanja vsega lepega in plemenitega, kar ponuja življenje. 😐

17 Comments to 'gorečíca'

Subscribe to comments with RSS

 1. Smorny MonsterID Icon Smorny said,

  Naj te potolažim, da dojemanju svojega telesa nisi sam. Moj vikend, z mrzlim sobotnim vetrom, motiko, štihom in lopato v rokah je pustil neznosno bolečino. Dobil sem zavedanje mišic, za katere prej nisem vedel, da obstajajo.
  Dokler čutiš bolečino, četudi je neznosna, si živ. To pa je zmeraj dobra novica 😀

 2. Pogosto se zamislim nad trpežnostjo lastnega želodca in ostalih delov prebavnega trakta. Predvsem v trenutkih, ko brezglavo trpam vanj vse, kar odkrijem med raziskovalnimi pohodi v špajzo, pa tudi tedaj, kadar kak teden ne trpam vanj nič. Jaz bi se ob takem mačehovskem ravnanju že davno spuntal in protestno umrl.

  Druga osupljiva zadeva pa je, koliko plina je vsa ta mašinerija sposobna proizvesti. Včasih imam občutek, da bom kot kaka mongolfiera odlebdel tja nekam pod nebo. Vendar so to mogoče tegobe, ki pestijo zlasti amortizirane hropce (denimo mene). Oziroma bolj njihovo okolico (denimo mojo).

 3. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Običajno imamo dve možnosti: ali s produkti procesa prebave plinimo tiho in počasi, ali pa se gre na prvo žogo, prepotentno, glasno in učinkovito.
  Vseeno pa bi predlagal, da komentarje o prdcih prihranimo za naslednjo objavo, ko so na vrsti Primarne potrebe 2. 😉

 4. Truba MonsterID Icon Truba said,

  O sem mislil, da samo mene matra prebava, pa vidim, da je epidemija. No jaz nisem morskega dna v loncu videl niti na sliki tako, da pri meni ne more biti vzrok enak kot pri tebi Domovoj. Ni mi jasno kaj bi me lahko tako oslabilo. pomlad tudi ni tako močna letos, da bi mi še na prebavni trakt usekalo, samo običajne neumnosti me obsedajo. Ziher tudi ne more biti vzrok poker do jutra z dvema buteljkama sladkega muškata in ene deset vrst whiskey počez. Res ne vem zakaj taka oslabelost. Sumim tudi ptičjo gripo, pa včerajšnje letalske tegobe morda globalno pritiskajo na psiho – le kaj bi imel doktor House za povedat na to temo, bi se sigurno vprašala pretežno neškodljiva …. Naj še nam nevednežem pove, da ne umremo butasti … .

 5. Ja, vi ste vsi za h Gregoryju poslat :mrgreen: . Čeprav bolj originalne bolezni od te, da človek pove po pravici vse, kar misli (cf. 5. sezona, 17. eipizoda), po moje nimate. Zagotovo pa je povezano z glukoznimi stopnjami v kakem mezincu ali imate preveč ženskih hormonov v tretjem črevesnem zavoju 🙄 :mrgreen: . Človek bi sicer za hip pomislil, da ste reality junkieji; ampak to ni bolezen, ampak izjemna vrlina 😎 .

 6. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  MH, v neprecenljivo zadovoljstvo mi je, da nas vsaj ti jemlješ z vso potrebno serioznostjo. Povsem pravilno diagnosticiraš, da nismo zgolj kakšni zlovoljni hipohondri, temveč resni betežniki. 😕
  Pravijo sicer, da je najlepša bolezen skleroza – nič ne boli, pa še veliko novega izveš vsak dan …

 7. In kdo za vraga je zdaj Gregory ❓ Edini, ki mi pride na misel, je Gregory Peck, ampaq ta je menda že pod rušo. Tam se mu pa še ne bi pridružil, če vam je vseeno.

 8. Gregory, Gregory House :mrgreen: . “A fictional character and protagonist of the American medical drama House. Portrayed by Hugh Laurie, the character is a maverick medical genius who heads a team of diagnosticians. House’s character has been described as a ‘misanthrope’, a ‘cynic’ and a ‘curmudgeon’.” Sorodnosti prepoznane 🙄 😎 .

 9. Aha, nisem vedel, da je dr. Housu ime Gregory. Zdaj pa vem 😎

  BTW, zdi se mi, da smo letos malo zanemarili veliki praznik, ko se razni tiči ženijo. Tega sem se spomnil danes zjutraj, ko sem odprl okno in ugotovil, da že zganjajo cel kraval.

 10. Gregorjevo je najlepši spomladanski praznik in jaz sem ga čisto primerno obeležila; sicer ne s pernatimi, s krilatimi bitji pa zagotovo 😎 . Domovoj pa je na dotični dan pisal odo, kako ne podleči ledeniško modrim očem, ampak doseči nirvanizirani self kar solo.

  Sicer pa tako lepe pomladi, kot je letos, resnično že dolgo ni bilo. Pri nas celo telohi cvetijo že skoraj en mesec, kar je zelo nenavadno, saj običajno usujejo v enem tednu. To, da sem se danes ob 5. uri sprehajala s psi pri -5, pa je skorajda božji dar.

 11. Joj, mea culpa, zameštrala 😳 , domovoj je na gregorjevo pisal o lutkovnih dogodivščinah, ne o modrookicah. Se pardoniram, spomin nehote pobrkljal 😳 .

 12. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  ŽŽ, prelistaj malo po spominu in videl boš, da so mi letos lirične misli o (nesrečni) ljubezni nabrekale kot kvašeno testo ob vzhajanju, dokler se niso potuhnjeno razlezle še na druge, prej čiste in jasne zadeve. No, zdaj sem ozdravljen in snov obravnave prebavljena.
  Gregorjevo, valentinovo … zame isti šmorn, ptiči se itak gonijo vso leto, na pomlad pa še posebej intenzivno. Kak dan gor ali dol. Sicer pa tudi kuretina s kokeci vred spada med ptiče, tehnično gledano. 😎

 13. Tudi prav. Odkar se zabavam s strgano ahilovo tetivo, mi občasno kaka podrobnost uide. Morda mi boste odpustili. Predstavljajte si samo, da bi si umetelno razcefral še ojdipov komplex. Potem bi imeli pa čisto pravo krizno situacijo. 😕

 14. elvis MonsterID Icon elvis said,

  domovoj ti si žilav … težko da se tebi kaj zgodi … je pa res da sem sam bil danes na pregledu v medicini dela … ne zaradi težav ampak delovne inšpekcije … povedali so da sem čorav “slabo vidim” in pijem preveč mineralov “donat” zato trpijo ledvice 🙄 … o holesterolu bo pa govoril osebni zdravnik je rekla teta v belem in me poslala nazaj v službo …

 15. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  @elvis
  Obstaja pijača, ki čisti ledvice in nam pomaga izločati iz telesa veliko tekočine, prepojene z odpadnimi snovmi, hkrati pa za kar 40 odstotkov zmanjšuje tveganje nastanka ledvičnih kamnov. Za nameček preprečuje še oksidacijo slabega holesterola LDL in zvišuje raven koristnega HDL-holesterola.

  A kaj, ko ti piva ne piješ … 🙂

 16. borste MonsterID Icon borste said,

  Mene so na zdravniškem pohvalili, ker dobro skrbim za ledvice, izrazili pa so zaskrbljenost zaradi stanja jeter. Preveč se sekiram, sem rekel, vse mi gre na jetra. Vseeno so za vsak slučaj naredili z mano test, psihološki so rekli; prerisoval sem neke črte in štel pike. Zguba časa, moj psihiater bi jim za hvala lepa dal črno na belem, da sem nor.
  Uf, kje sem ostal, kaj je že bila tema?

 17. elvis MonsterID Icon elvis said,

  😯 , domovoj si mi dal misliti! Men se zdi da bo to! Abstinenca ni zdrava, pa še ne zgledaš normalno ko nazdravljaš s radensko! Mogoče bom spet začel pit 😎 Grem ponedeljek k dohtarju in mu povem kaj si mi svetoval.

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay