o ezoteriki

Morebiti sem kljub svojemu videzu globoko premišljujočega moža res zgolj precej omejen subjekt, takorekoč čisto navadna človeška drobnica iz vzhodnih provinc. Nikoli, ampak res nikoli namreč nisem zaštekal koncepta elegantno preprostega procesa zdravljenja Zemlje (šlo naj bi za premagovanje energijskih blokad, ki ovirajo pretok življenjskih sil), ki ga je dobitnik osrednje slovenske nagrade za likovno umetnost ❗ patentiral kot litopunkturo. Nekih bistvenih sprememb na bolje od takrat, ko na ključnih točkah sveta stojijo njegove kamnite kompozicije, namreč ne zaznavam; pravzaprav se mi zdi ta planetek kljub temu vsaj enako, če ne še bolj zajeban kot prej.
(Zelo podobno tudi nikoli nisem začutil Coelhove genialnosti, medtem ko sem nad Castanedinimi modrostmi obupal že po nekaj trudoma pozorno prebranih straneh in se, kot nekdaj brata Coen, vprašal kdo je tu nor.)

Spet drugi zdravijo univerzum, ta ogromen in nadvse zapleten organizem z informiranimi kozarci in oživljanjem vode s subtilnimi energijami, vibracijami in kodami, svetlobnimi NLP nihali, ki samodejno harmonizirajo fizično in energetsko telo, z orgonskimi sevalniki, ki bojda odpravljajo vzroke vseh bolezni, eloptičnimi antenami, svetlobnimi puščicami in drugo najnovejšo radionično tehnologijo. V vsej svoji plehkosti razumem pač samo to, da je to new age ali-kakorkoli-ga-že-imenujemo gibanje zajadralo v povsem praktične podjetne vode ter postalo prava industrija, ki letno ustvarja lepe prihodke raznoraznim zdravilcem, vedeževalcem, astrologom in gurujem …

Po drugi strani pa je seveda moralno nedopustno naivnežem dovoliti, da obdržijo svoj denar. 😕

58 Comments to 'o ezoteriki'

Subscribe to comments with RSS

 1. Truba MonsterID Icon Truba said,

  ŽŽ – pa kje si Nauru našel 🙁 ? Porka manometer, od lastnih prebivalcev v vrečke pralnega praška zapakirano in prodano domovino. Pa ni vse v Pacifiku raj na zemlji 🙂 . Dejmo se ustavit pa še enkrat premisliti. Pejmo raje kam drugam, samo Nauru ne ali pa neham kvačkat in štrikat(ups, pa sem rekel, da tega ne bom izdal za vsak primer, če se je frakcijsko treba kdaj odcepit zaradi razhajanj v pogledih na zunanjo politični položaj na naši frnikuli:).
  MH – še vedno ne vem kaj je OT 😯
  Uršulinka – sanjski rdečelasi nuni v delovnih oblekah iz Agent Provocateur-ja 🙂 . Mislim, da nisi imela to v mislih, no sem imel pa jaz. Če uporabim tvojo taktiko – sue me :mrgreen: . No pa v novem scenariju ne bi rad bil kot v prvem, ko najbolj spominjam dejansko na šoferja v kanotijerci s čikom v goflji (pa že nekaj let ne kadim), z visečo ritjo ovito okoli obupanega stolčka (pa se mi zadnje cajte manjša) in tudi higienski minimum imam precej višji kot pa je prva spodnja posrana palica v kurniku. Saj ne mislim, da bi morali biti prestavljeni v glamurozno nerealno pravljico. Vsaj v bolj kulturnen lokal nas daj 🙂 . Morda bi pa ZF scenarij lahko napisala enkrat in bi špelunka lebdela tam zadaj za Jupitrovimi lunami ali pa v presledku med Saturnovimi prstani – tam je vsaj lep razgled, če bi morda postrežba šepala :mrgreen: . Pa ne pozabi MH dati kopirec z zadostno količino papirja v prtljago – menda je tam redka, pa toliko bolj motena, oskrba 🙂 . MH gverilska fotokopirka na tajni misiji na Saturnu, preoblečena v fatalno kelnerco 😯 😀 .

 2. Truba MonsterID Icon Truba said,

  Pink cat srikes again 🙂 .
  Pa kje sem si tak avatar zaslužil 😳 . Pa ne okoli govorit :(.
  Ampak Uršulinka ima pa vrelec modrosti na glavi 🙂 . Prav ustrezno, bi rekel . Sem kar malo zmeden takole, ko pridem na job pa vas kar naenkrat ne prepoznam več 🙂 🙂 🙂 …. Ok kar je res je res – pa kako ravno meni to roza mačko, mater …. pa še pse mam rajši … Eh klasično zame – kismet, bad kharma, whatever – menda mine …

 3. Truba, vsak se sme razkropiti, kamor se hoče. Osebno sem se odločil, da se bom razkropil na Nauru in pri tem ostajam. Prvič zato, ker ne boleham za nekimi viški domišljije. Drugič pa zato, ker mi je bilo dano spoznati, da znajo najmanj obetavne zadeve človeka najbolj ugodno presenetiti. Pa še pretirane gneče ni okoli njih.

  @ Uršulinka: zaradi mene lahko v svojo štorijo vkomponiraš tudi goli sex. Vendar se mi zdi, da vsaj malce hrepenenja, prepevanja podoknic, bolščanja v luno in podobnih hecov naredi zadevo bolj privlačno. Glasujem torej za erotiko. Pa po možnosti brez kompletnega bestiarija domačih živali, sicer si lahko natovoriš na grbo Evo Leo Müller, pol smo pa tam.

 4. Truba MonsterID Icon Truba said,

  ŽŽ se absolutno strinjam. Iz nekega neznanega razloga sem bil prepričan, da je Nauru čoporativni cilj. Malo se mi upira življenje na gomili ptičjega gnojila. Kar se redke naseljenosti tiče pa imava precej enak okus. Pravzaprav bi v Pasifiku še najbolj ustrezal otok Suvorov.

 5. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Nauru, Suvorov, Pasifik???
  Dečki, a se nismo že dolgo nazaj zmenili za Sahalin? 😕

 6. Truba MonsterID Icon Truba said,

  No dolgo nazaj smo začeli z arcnijami, potem pa smo na podlagi tega dobili inšpiritizacijo in nas je malo zaneslo….. Sorry 😳

 7. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Truba, ti si kot Arsen Lupiga, mojster preobleke! 😯
  (manje džentlmen više lopov press)

 8. Truba MonsterID Icon Truba said,

  Domovoj se spomnem Arsena Lipige, mi pa ti na momente deluješ kot vitez od kisele štrudle 😀

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay