miniature

Tilt-shift je fotografska tehnika, kjer je objekt zaradi izredno ozkega polja ostrine videti kot miniaturna replika. Spletna storitev TiltShift Maker pa je poenostavljen način, da svoje navadne fotografije spremenite v prave male miniature. 🙂


normalna fotografija


tilt-shift miniatura

Fotogalerija “miniatur”:

17 Comments to 'miniature'

Subscribe to comments with RSS

 1. Alla MonsterID Icon Alla said,

  Nice! 🙂
  Bomo uporabili 🙂

 2. Carsko, tenkju 😀 !

  Btw, The miniature killer je moja najnajnajljubša epizoda (v bistvu več epizod) CSI. Ampak zdaj jih imam na sumu, da se niso matrali z miniaturkami, ampak uporabili tole 🙄 .

 3. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  V primerjavi z gledanjem kakšne od epizod CSI Miami se zdijo lomljenje členkov na rokah, puljenje nohtov in polivanje s kropom prav blagodejni ukrepi. 😕

 4. Smorny MonsterID Icon Smorny said,

  Mogoče sem pikolovski, ampak ta zadeva preveč horizontalno poblura zgornjo in spodnjo tretjino, kar proizvede anomalije.

 5. CSI Las Vegas je zakon, ampak res 😛 . Dosti bolj tvinpiksovsko od Twin Peaksa. A to veš, da je Grissom 2 dela nazaj odšel za Saro na Costa Rico, kjer opazujeta opice. Kjuti 😛 . Namesto njega pa je prišel en ekstremno csijevski ekspsihiatropsiholog (preučevalec množičnih morilcev), bleki, starejši, neroden. Ampak z logiko, da te kap.

  CSI Miami pa nikoli, res nikoli nisem gledala, ker organsko ne prenesem H-ja in njegove postrani nagnjene glave z naočniki na pol frisa in kvaziseksi glasom. Fuj! CSI New York gledam zaradi seksi tipov v kravatah (cf. Eddie Cahill aka Don Flack recimo), ki jih v kazinojski puščavi manjka. Imajo pa njihovi urbani zločini največ uporabnih hints&tips za evridejlajf 😆 . Zadnjič so nekoga ubili z belilom, ki ga je punca popila misleč, kako dobrega okusa je. Obstaja namreč neka rastlinca, v bistvu njen orešček, ki paralizira brbončice in vsemu da dober okus; ko Mac poje ta orešček in potem slastno žuli debeeelo čebulo, se mi je pa Ramazotti v grlu zataknil.

  Če rabiš eztv-jev link za dljat … Mislim, da imajo tudi top gear, če je csi preveč za babe :mrgreen: .

 6. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Če rabiš eztv-jev link za dljat … Mislim, da imajo tudi top gear, če je csi preveč za babe.

  MH, kdaj se ti je sfuzlalo? 😯

 7. Ob rojstvu? 😉

  Saj se preskušam tudi z miniaturkami, da ne boš hud, da sem čisto OT 😳 . Ampak z miniaturnimi človečki 😎 .

 8. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Če misliš na tiste gvatemalske miniaturne človečk(inj)e … eno vrečico sem podaril borsteju, ker mu utegne prav priti in ker je dober poštar. Tudi zate ima spet nekaj. 😉

 9. Iii, ooo – zlati fant domovoj 🙂 ! So pa res miniaturke, a ne, je tudi borste gledal, ko sem jih iz vrečice pričela jemati.

  Sem pa zadnje dni gverilsko razpoložena in slutim, da si ti pravi kompanjon za kaj takega. Ampak gre za povsem harmless, kakopak, gverilo. Bi se reklo, da miniaturno 😉 .

 10. Luštna igrača. Za hec sem tiltšiftnil par fotk edukativne vsebine. Efekt je navdušujoč.

 11. Aja, saj res: inovativen kot sem, sem fotkico najprej tiltšiftnil, jo nato zasukal za 90 stopinj (ne celzija!) in jo nato ponovno tiltšiftnil. Tako so zgledno poblurane vse štiri strani sveta.
  Verjamem, da se je kdo tega že prej domislil, ampaq sem vseeno ponosen nase. 😎

 12. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  MH, ta teden nimam časa za revolucije in partizanstva. Zato bom zaenkrat ostal kar na strani reakcionarnih sil. 😐

  ŽŽ, če obstaja Nobelova nagrada za fotografijo, si ti prav gotovo pravšnji kandidat zanjo! Daj pošlji kakšen link (ali pa kar sličico meni sajveškam), da vsi vidimo to čudo …

 13. Zgodi se tvoja volja, tako glede nobelove nagrade kot glede mojih tiltšiftanih fotkic v tvojem nabiralniku. Za slednje boš moral potrpeti, da se vrnem v kraal, ker na tlaki ne hranim tovrstnega materiala. Za nobelovo nagrado bo pa bržčas treba ponucati malo več božje masti, potrpljenje imenovane.

 14. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Evo, od Žakoba Korzika:

 15. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  Onkel Pepe a.k.a. ŽŽ, tvoja fotka je pravi material za tiltshiftanje sanj 🙂

  domovoj, hvala za tole. 🙂

 16. Lovro MonsterID Icon Lovro said,

  Čudovite fotografije 😯 😛

:: Trackbacks/Pingbacks ::

 1. Pingback by emerald city » Objave » Miniature. - on Februar 27th, 2009 at 6:36 pm

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay