božična dialektika

Spominjam se, da smo kot pokavci kvaliteto filmov merili po kvantiteti streljanja v njem. Več je bilo pokanja in patetičnega umiranja, višje na rang lestvici priljubljenosti je bil film. Če pa je denimo Bud Spencer še prav posebej hudomušno speštal gepis kakšnega zlikovca, pa smo od silnega mrzličnega heheta in nekontroliranega navdušenja zraven spuščali še tople rumene kapljice v svoje bombažne gatke. Dandanes se ob teh turobno zmazanih štosih kvečjemu kislo nasmehnem.
Povedati hočem pravzaprav to, da tista Engelsova objektivna in subjektivna dialektika razlagata zakone gibanja, razvoja narave, družbe ter tudi človeškega razmišljanja tako, da se ta krožna gibanja ne povrnejo natančno nazaj na mesto in ne ustvarijo popolnega kroga, ampak se namesto tega razvijajo v nekakšni spirali. In da je morda čas, da se pravzaprav zategadelj na nek način celo opravičim vsem tistim, ki jim zgolj zaradi spomina na stare dobre čase tudi letos ne nameravam odgovarjati ali se zahvaljevati za voščilnice, ki se mi jih v topi zvestobi pošilja vsak konec decembra.

Toliko v vednost, da me ne bi imeli le za neotesano bitje, indoktrinirano s Cankarjevim sindromom zatajitve.

3 Comments to 'božična dialektika'

Subscribe to comments with RSS

  1. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

    Eh, pol pa dobro, da ti je nisem poslala 😉 V katerem zavoju vijačnice si trenutno? 😛

  2. Vse je res. In ko smo bili že malo večja in bolj dlakava teleta, smo se navduševali nad tistimi tedaj še redkimi filmi, v katerih se je dalo vsaj zaslutiti za kako dlan veliko zaplato gole ženske kože. Spomnim se recimo filma Ådalen 31 iz švedskih logov in gajev. Pa približno iz istega obdobja filma Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT, v katerem se je širokogrudila Eva Ras. Podrobnosti zgodb se pa, po pravici povedano, ne spominjam.
    Zanimivo je, da navdušenje nad tovrstnimi panoramskimi posnetki še traja. Nekatere vrednote pač ne zatonejo.

:: Trackbacks/Pingbacks ::

  1. Pingback by Sedem resnic ali sedem prasic? | Sparkica in (njen) Možganostroj - on December 24th, 2008 at 10:33 am

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay