dan armije

Moje prvo resno spraševanje o smislu življenja in vsej kompleksnosti človeškega bitja je sovpadlo s služenjem vojaškega roka. Vzroki so bili verjetno drugje, a simptomi so izginili, ko je bilo konec tiste farse. Zamislite si namreč privilegij, da se lahko za leto dni zatečete v prijetno ustanovo, kjer je človek na milost in nemilost prepuščen kakšni obskurni tlaki in kjer mu ukazuje množica zgub. Najprej vas vsako jutro že četrt čez peto nadere idiot (in potem se to nadiranje periodično ponavlja vse do zadnjega otožnega tona večerne trobente), nato pa ves božji dan preživljate v prestavljanju ton premoga tja, kjer so stale že prejšnji dan, grabljate listje in ga prenašate s točke A do točke B ter z drnčem (Deterdžentni Rastvor Namenjen Čiščenju; tudi poimenovanje vseh vrst obrokov, za katere je nemogoče ugotoviti poreklo in sestavine) mazilite in do sijajnega leska polirate cevi svojih zvestih kalašnikovk. V tem pisanem balkanskem koktejlu, v katerega so sklamfani beda, napihnjena prevzetnost, prašičja pohota, tovarištvo in humor, pa vas ves čas budno spremljajo temni pogledi nižjih častnikov, neozdravljivih kretenov, v katerih se kar bliska prodorna veščina amaterskih psihologov …

Po 365 dneh so nam vrnili svobodo. Še dandanašnji pa si kleni možakarji ob kupici hladnega piva radi pripovedujemo razne gnusobno slastne svinjarije in grozljivosti, ki so se nam tistihmal dogodile – ali pa tudi ne. 😉

Naše snage jačaju svakim novim danom sve do smrti zajedno sa Leši kapetanom!

11 Comments to 'dan armije'

Subscribe to comments with RSS

 1. Precej vode (pa tudi drugačnih tekočin) se je prelilo od takrat, ko sem imel čast nositi SMB unikatna oblačila.
  Naučil sem se z zavezanimi očmi razmontirati in ponovno zmontirati šarca.
  Naučil sem se, da je bila moja kaseta vedno vzorno pospravljena in pohvaljena, če sem na vrh kupa prešvicane robe položil zbrana dela Edvarda Kardelja.
  Naučil sem se potrpežljivo čakati.
  Naučil sem se pisati angleščino v cirilici.
  In naučil sem se preračunavati število dni, ki so mi ostali do konca služenja, v dvojiški sistem.
  Vse našteto mi še dandanes blazno prav pride.

 2. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Mi iz VP 2908/15 smo si iz srca radi zapeli “Banjaluko, grom u tebe puk’o!” 😕

 3. U, ja, tudi VP se še spomnim: 1448/42.
  Prepevali smo pa: “Desetog aprila, slomio sam krila…”
  😎

 4. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Leži džomba ispod “dajca”, dođe gušter pa mu češe jajca! 😆

 5. 1danica MonsterID Icon 1danica said,

  Pa pravijo nekateri, da je bilo to zapravljanje časa…

 6. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  Jaz sem se pa naučila … :mrgreen:

  saj nisem bila v vojski … 😳

  ampak vseeno sem se naučila čakat na moškega, da končno pride domov 😉

 7. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  aja, potem sem pa nekaj let prala SMB oblačila …. 🙄

 8. Matjaz MonsterID Icon Matjaz said,

  Hja… si lahko kar srečen. Jaz sem služil 15 mesecev…

 9. Jaz pa živim v kraju, v katerem smo imeli veliiiko vojašnico in zato veliiiko mladih fantov in zato je bil kino ob sobotah nabito poln in smo komaj čakali, da smo se drenjali za karte. In zato smo imeli veliko nastopov v vojašnici ob raznoraznih praznikih in zato smo vsako leto avditirali, kdo bo v imenu šolarjev mladcem čestital ob zaprisegi. Saj bolj kot za deklamacijski čestitko v mikrofon smo se greble za lupčka, ki ga je bilo treba ob čestitki pritisniti simpatičnemu šefu, čigar fris je vedno dišal po 4711 Echt Kölnisch Wasser :mrgreen: .

 10. pekapejac MonsterID Icon pekapejac said,

  “Gušteru, klaso decembarska, ideš kući kad procveta daska”!

  Umrite prašinari! :mrgreen:

 11. Tomaž MonsterID Icon Tomaž said,

  Pri nas v Kraljevu (prometna policija), pa ni bilo tako slabo. Takoj bi šel za en teden!
  Najebali nismo nič! Pešadijske obuke smo imeli en popoldan, drugače pa smo vozili motorje in kamione. Tudi izpit A in C sem naredil v vojski.
  Nekaj da bi nas zajebavali ni bilo. Malo si se sicer moral znajti. Naprimer ko sem čistil wc in sem prišel desetarju povedati, da sem naredil vedno ni bilo dobro v prvem poiskusu. Potem si šel še za 10 minut v wc, kjer nisi nič naredil,…. pa je bilo ok.
  Me pa je matralo domotožje. Ravno malo sem ga začel ‘srat’ v življenju, pa glih ta vojska. Vse bi bilo ok, če bi se v petek popoldan znašel doma in v nedeljo spet v vojašnici.

  Moj brat pa je bil v Slovenski vojski. Ti pa so ga najebali. Imeli so zajebane desetarje, oficirje,…… Tudi pri nas v jugo vojski so bili najbolj zajebani desetarji in oficirji slovenci. Jaz sem hvala bogu imel desetarja Beograjčana. V sosednjem vodu pa so imeli štajerca, so ga pa najebal,…..

  Lansko leto sem obiskal Kraljevo in bil tudi v moji vojašnici. Dobil sem naslove mojih sovojakov. Letos računam, da jih bom vsaj nekatere obiskal. Nekateri so žal že mrtvi, drugi razseljeni,…….

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay