festivali

Mednarodni festival animiranega filma Animateka (8. do 14. december, Kinodvor Ljubljana), se je letos razširil v medmrežje. Animateka AnimaWeb je spletni natečaj računalniško izdelanih animiranih filmov, namenjenih objavi na spletu ali v mobilni telefoniji. Zmagovalca bo določila publika z glasovanjem preko spletne strani. Zame lahko glasujete TUKAJ. ;)

MIKKrofilm festival pa bo trajal od 18. do 20. decembra v Murski Soboti in bo poleg osrednjega filmskega dela zajemal tudi izobraževanja, mednarodno povezovanje ter druge kulturne dogodke. Med nominiranci za najboljši kratki animirani film se je znašla tudi moja Muha enodnevnica. :D

55 Comments to 'festivali'

Subscribe to comments with RSS

 1. Luštna :wink: . Ampak resnična pa ni, tolk da veš :mrgreen: .

  Btw, a je o Zrcalcu kje kaj zapis, pa jaz neroda ne najdem :oops: ?

 2. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  O Zrcalcu? :shock: Misliš kaj takega? :???:

 3. Točno takega, hvala! Zelo zelo všečno; iskreno in z občudovanjem pohvaljen!

 4. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Eee, hvala. :oops:
  Ampak morala bi nas videti na zadnji, dodelani izvedbi. Tisto je bilo pa RES dobro. :smile:

 5. Jaz sem z malim zadovoljna :wink: . Ena mojih najljubših zgodbic in lutke so reees posrečene.

  In kratki animirani film je tudi. Samo happy end manjka :lol: .

 6. borste MonsterID Icon borste said,

  Kje lahko oddam glas (sem star in vidim slabo)?

 7. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  @pretežno neškodljiva
  Hja, muhe enodnevnice so pač polne družabnih zablod, med katerimi je še najbolj nesporno vnebovpijoča pomanjkanje sreče. :smile:
  @borste
  Klikni na sličico, da se odpre filmček in nato dodaj zvezdico, hvala lepa! :wink:

 8. Ti, ti, ti – umetnost je zato, da osrečuje facte brute real lajfa; kje drugje bomo pa srečni, če ne v umetnosti :wink: . Pa a nas niso učili, da je vsak trud poplačan … :roll: :wink:

  Saj se hecam; ravno cvilim ob heroizmu Wall-E-ja, ki lovi Evo po vesolju. Viš, to ti je taktika, kako tudi v enem dnevu odkriti nov smisel življenja.

 9. borste MonsterID Icon borste said,

  Kakšen je menjalni tečaj glas:pivo?

 10. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Premosorazmeren. :cool:

 11. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Z mojim mentorjem (kar se flasha tiče, se razume) BeTeKom razmišljava, da bi se v MIKKu udeležila vsaj zaključne razglasitve. Še posebej naju mikajo tamkajšnje mične kelnarce. :wink:

 12. BeTeK MonsterID Icon BeTeK said,

  Domovoj ne hecaj se s takimi. Da ne bom za kazen doma koruze ličkal. :)

 13. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Ups, prav imaš … Uradno izjavljam: mikajo mene. Pa še to le ena … :oops:

 14. MonsterID Icon Anonymous said,

  simpatična muhca :shock:

 15. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  iii
  danes je dan, ko cvilim od navdušenja …. na bolniški sem, pa imam čas brat bloge in celo komentirat ….
  sem mislila vprašat, kako naj glasujem, pa si že borsteju razložil … bom poskusila oddat glas (kaj to pomeni, da jaz tudi dobim pivo?, ker … jaz bi oddala glas, ker sta mi nuhec in muhca všeč, ne zato, ker bi rada pivo …)

  kar s tiče happyendingov … ni treba, da so vedno …. kam bi pa prišli, če bi bilo življenje samo čudovito :twisted: :wink:

 16. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  muhec ne nuhec :oops:

 17. Kako kaj kaže glede zaključne razglasitve – se že kaj ve, ali dotična kelnarca takrat dela ali ne :roll: :wink: ? Jaz vidim neko sonce na vidiku in ker psa pravita, da imata snega dovolj vsaj za en vikend, bi morda za spremembo namesto v hribe šli v dolino/ravnino na sprehod. A bo takrat tudi kak program ali samo fešta (ki za voznike odpade :cry: ).

 18. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Hja, še čisto nič ne vem, sploh glede na dejstvo, da se tisto soboto igrajo tudi tekme v slovenskih namiznoteniških ligah. :???:

  Pa tudi dotični priložnostni gostinki skorajda raje ne bi hodil pred obličje. Zdi se mi, da je bodisi prirojeno gluha na to uho, ali pa je imunost na moja osvajanja pridobila sčasoma … Vsaj kar se tega tiče, sem občudovanja vredna utelesitev zavoženega primera. :sad:

 19. Ah daj daj, mogoče pa samo (še) nisi ubral pravih frekvenc :wink: . Jaz imam en tako kjut rekvizit, ki sliši na ime Amelie, da še ni bilo moškega bitja, kaj šele ženskega, ki bi bil imun nanj :wink: . Sicer marsikdaj zleze tudi tja, kamor ne bi bilo treba :mrgreen: , načeloma je pa stoodstotno uspešen komunikacijski link. Ti jo lahko posodim, pa da vidimo, kako trdna je imunost :wink: .

 20. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Njet, hvala. K zadevi sem se odločil pristopiti izrazito taoistično. Ubrati drugo pot. Ne ukrepati in se ne truditi, prilagoditi se naravnemu redu ter se držati načela najmanjšega odpora. Če se človek preveč trudi in razmišlja, postane živčen, neroden in zmeden. Bolje je torej pustiti, da se stvari zgodijo same po sebi …

  Za uspeh sicer ne garantiram, kakšne boljše alternative pač tako ali tako nimam. :grin:

 21. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  Vidva, men je rekel en gospod, da je treba v vesolje izrazit željo enkrat, potem pa čakat. Ker če se človek preveč vznemirja, preveč obupano trudi, dela napake ipd. tako da se zanesljivo ne bo uresničilo ….

  A ko bom tako daleč, da si bom še jaz koga nagledala, si lahko sposodim Amelie? Takrat pošljem željo v vesolje, Amelie me sprehaja, pa je to to. :lol:

 22. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Dobra taktika, Uršula, ziher je ziher! :mrgreen:

 23. Saj jaz imam v bistvu dva psa – enega kjut, malega, kičasto lepega za skupno jamranje ob sončnih zahodih; pa enega ogrooomnega črnega za vse tiste, ki se delajo hard-to-get, pri katerih gre po sistemu, da če ne gre zlepa, gre pa ogromnim črnim psom :mrgreen: . Tako da izraziš željo, se ponavadi uresniči zato, da se ne uresniči kaj drugega. Hecam se :wink: .

  Lahko pa poskusimo tudi taktiko, da je v slogi moč, pa gremo skupaj na pir k domovojevi kelnarci in imajo da se nam vsem uresničijo novoletne željice :wink: . Ampak v torek jaz ne morem :oops: , konec tedna pa lahko posodim belega ali črnega psa, sem kurjač ali držim štango :wink: .

 24. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Od 19 filmčkov na AnimaWebu je moja muha osvojila solidno četrto mesto. Kar v redu za prvič. :smile:

 25. Čestitam :smile: ! Btw, a to pomeni, da smo si glasovalci prislužili pivo ali ne :wink: .

 26. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Itak. :grin:

 27. borste MonsterID Icon borste said,

  Čestitam! Sestra mi je prepustila pravico do njenega piva, torej dobim jutri dve? :grin:

 28. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Borste, če se bova vsebinsko spet gibala med razdražljivo melanholičnostjo na eni strani in izrazitim optimizmom ter šaljivostjo na drugi, se ne bova ustavila le pri dveh. :wink:

 29. borste MonsterID Icon borste said,

  Tvoje diagnosticiranje si razlagam optimistično (se zgodi). Torej dobim najmanj dva pira. :smile:

  No, pa naj ti bo. Nekaj mi pravi, da boš lačen. Častim pico. :???:

  Lahko je tebi bit optimist, ko maš vedno napol poln vrč piva. :evil:

 30. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Hja, takole proti poznemu popoldnevu, v času prebavljanja, me običajno res prične gruditi lakota. Pica bo kar v redu, čeprav se tudi kakšnih veličastnih francoskih suflejev, zlatorumenih medaljonov iz račjih zadkov ali kraljevske solate ne bi branil …

  Pa tudi vrček (pol vrčka pa sploh!) piva se med hrustanjem dobrot iz krušne peči hitreje in lažje sprazni. :smile:

 31. Tkole je trenutno stanje – moji psi so dejali, da bi šli za vikend gledat pohorski sneg :cool: . Ker sem jaz voznik za lepe sončne dni (pa še takrat predvsem za prazne ceste), bo, če mu bo time-frame to dopuščal, z mano tudi vaš zvesti bralec, ki vas bere že dooolgooo (Uršulo še posebej :cool: ), a nikoli nič ne napiše (ti, ti, ti Bralec :mrgreen: ). Jaz bi šla po snegometanju res gledat zaključek festivala. In z Amelie v naročju domovojevo kelnarco :mrgreen: . Če bi se komu dalo iti na kako pivo, pico ali čvek kar tako, bomo ovinek s Pohorja v levo ali desno naredili z velikim veseljem :wink: .

 32. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  iiiii, vse na kupu , vse na kupu ….

  v soboto sem do petih strogo mama, ob 17.15 pa me vlak odpelje v LJ na bložič, vrnem se v nedeljo sredi dneva, tako da se dajte lepo prosim družit do nedelje, da se vam lahko pridružim
  Bom ZELO vesela

 33. Maja je čisto navdušena nad totimi konci :mrgreen: . Sneg na Pohorju je bil vedno moj najljubši, psoma se je od veselja trgalo celo dopoldne. No, ne samo od veselja, tudi od vseh prijaznih ljudi, ki so ju želeli premečkovati in se z njima igrati. Iskreno povedano se mi je prvič v življenju zgodilo, da ljudje niso pizdili nad mojima cuckoma, ampak so me še celo spraševali, če ju lahko pobožajo. In to celo sredi Maribora :shock: . Surprise surprise, v SV Sloveniji se ljudje očitno ne bojijo ogromnih črnih psov, saj so povečini navalili na Bajka, ne na Amelie :lol: . In to celo take res hude blonde v štiklih :lol: .

  Škoda, da smo se z nekaterimi zgrešili za las :sad: , ampak glede na to, da so mene in Bajka komaj spravili izpred vrat Ilichove slaščičarne (zaradi sladoleda), se mi zdi, da bomo večkrat tam :wink: . Saj mi je nerodno priznati, ampak jaz sem bila v MB v bistvu prvič in mi je bil res všeč podolgem in počez! Ne rečem, da borstejevo vodenje ni prispevalo znatnega števila točkic h končnemu dobremu vtisu :wink: . Hvala za krasen dan!

  Domovoj, toliko torej da veš – h kelnarci boš šel z Bajkom, ne z Amelie :cool: .

 34. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  tam pri nas se poje na glas
  tam pri nas se redko gleda na čas
  tam pri nas so za vse odprte kleti

  s tistih krajev ljudje se gledajo v oči …

  http://sl.netlog.com/go/explore/videos/videoid=337106

 35. borste MonsterID Icon borste said,

  Iiii, še meni se je žajfa nardila okrog srca. :smile:

 36. borste MonsterID Icon borste said,

  Aja, pa mostly harmless pretirava, ko hvali moje vodenje, v resnici je vodil njen prijatelj Bogdan (Ljubljančan?), ki pozna Maribor bolje kot jaz. :smile:

 37. Ampak če je bilo pa res kulsko :smile: – ne vem, kdo je meni vcepil videnje MB kot provincialnega degradiranega industrijskega mesteca v stilu kakega Barnsleya sredi 19. stoletja :roll: . In potem sem od I. gimnazije do Lenta in tako parkrat okrog vzdihovala, kako so fajn pešcone in široki trgi in pisani lampijoni in ljudje, ki bi se sredi mesta pri par stopinjah pod nulo igrali s cuckom. Kadar se gremo socializirat v LJ, ljudje v lokih hodijo okrog njiju, da ja ne bi pes koga povohal, starši vlečejo otroke stran, tako da se včasih vprašam, ali vedo, da sprehajam čisto navadnega, prijaznega cucka in ne dinozavra :roll: .

  Kakšna fascinacija bo šele sledila, ko bom poleg totih koncev spoznala še tote ljudi, a :mrgreen: :wink: .

 38. Borste, glede vodenja imaš morda prav, ampak plus točkice in splošni dober vtis gredo pa absolutno na tvoj račun, tok da veš :wink: .

 39. borste MonsterID Icon borste said,

  :oops: :oops:

 40. MonsterID Icon Anonymous said,

  In zdaj mi še rečte, da smo se zgrešili za las.
  Ob 13. 30 je prišel vlak iz Lj v MB, pa sem se zaradi lepega vremena sprehodila skozi center po istih ulicah, kjer ste hodili vi, pa čez most, pa domov pod Pohorje. ker je bilo taaaako lepo vreme.
  Psov nisem videla, tako da ste bili ziher v sosednji ulici …ker če bi jih videla, bi jih božala še jaz.
  In potem sem vse zasrala, ker nisem pogledala maila do večera, pa nekdo se mi ni javil na telefon, niti odgovoril na sms …

  Eh, mi je huuuudo …. :sad:

  a boste še kaj tu, ali kje drugje …

 41. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  in zdaj se nisem prijavila, eh, zmeda od ženske ….

 42. Uršula, nič hudega, res ne :wink: . Predvsem pa nič nepopravljivega :wink: . Zgrešili smo se ravno za toliko, da sva se midva usedla v avto in je telefon romal na zadnje sedeže in ga v vsem vzhičenem pripovedovanju nad prečudovitim dnevom nisem slišala :oops: . In potem vse skupaj videla doma, ko je moja zmeda od ženske ugotovila, da imam preveč prazen račun za odgovor (namreč tako malo govorim, da sem mobi uporabnik :oops: ). In zdaj čakam na popoldne, da ti napišem mail, da nič hudega, če se nismo videli, ker se bom itak večkrat peljala najmanj na Pohorje, od koder do Podpohorja ni več veliko :wink: . Pa ker moj voznik rad vozi in ima res rad MB in jaz res rada sladoled, bova zagotovo še šla na sladoled. Včeraj sem namreč skupaj z obema psoma jedva zmogla eno kepico, torej mi za degustacijo ostane še veliko okusov, ergo veliko obiskov :wink: .

 43. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Kaj ko bi za trenutek prekinili zmenkarije in se malce posvetili še mojemu preživljanju sobote … Mislim, da ne bi nikomur odpadla žajfa okrog srca, če bi vsaj skromno pohvalil uspešne igre NTK Žogica in moje vrhunsko sojenje. :eek:

 44. Borste MonsterID Icon Borste said,

  Ursula, veš kje me najdeš. Na krožišču. ;)

 45. Domovoj, saj mi govorimo o nedelji :mrgreen: . Uuu, a ti pa sodiš :shock: ? Ne bom pohvalila samo uspešnosti NTK Žogica, ampak tudi tvoje požrtvovalnosti pri društveni strani :wink: .

  Skratka, zelo pohvaljen (tu naj bi bil emotikon kis-na-fris, ki pa očitno nima pravice za bivanje na tvoji strani; aja, pa manjka tudi emotikon kažem-ti-jezik).

 46. borste MonsterID Icon borste said,

  A sodniki ne štrajkate??? :???: Štrajkbreher!

 47. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Pretežno neškodljiva, se vidi, da si nova na blogu: http://blog.domovoj.com/2007/09/28/386/ :razz: (trinajsti emotikon z leve press)

 48. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  Jaz te tudi pohvalim …..

  Kar se tiče zmenkarij, z borstejem jaz ne bi šla na zmenek, ker me ne vabi nikamor drugam, kot pa v krožišče … Hvala lepa za rože

  Pretežno neškodljiva, se pač vidiva drugič ….

  Domovoj, v knjižnici te v torek ni bilo

 49. @domovoj: Mea ultima culpa, se bom popravila in te prešudirala do obisti in potem bom vedela o tebi tudi tisto, kar bi še ti sam najraje pozabil :cool: . (Hec, kakopak :wink: .)

  @Uršula: Uuu, to bi pa bila napaka, ne iti z borstejem na zmenek. Ampak če nočeš, tudi prav, ga bo vsaj zame več ostalo :wink: .

 50. borste MonsterID Icon borste said,

  O hvala ti bog, vsa ta leta molitev niso bila zaman, obeta se mi trojček! :grin:

 51. Uršula MonsterID Icon Uršula said,

  Trojček v krožišču, zanimivo :twisted:

  domovoj bo pa v knjižnici …

 52. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  the najbolj komentiran post ever :cool:

 53. borste MonsterID Icon borste said,

  In vse to zaradi ene muhe, ki je že zdavnaj končala svoje zemeljsko življenje, pa še potomcev ni zapustila. :cool:

 54. Alla MonsterID Icon Alla said,

  Življenje enodnevnic je definitivno velika jeba, če nabašejo na slab dan!

 55. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Ali pa če zadenejo mesečno rento … :mrgreen:

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks