3. svetovna vojna

Ober-oficir Ded1 je julija nad radgonski konec poslal 4. oklepno armado pod vodstvom generala Deda2 in 6. armado, ki jo je vodil general Ded3. Poleg tega je tja pošiljal vedno več mož iz 1. desantne armade, ki se je zaradi tega vsa šibkejša borila proti vse močnejšemu odporu plavih na jugu. A rožnati se niso dali prepričati. Njihov prvotni, strateško še nekako sprejemljiv, a vseeno drzno zasnovan načrt, je izgubil ves svoj prvinski pomen. Osemindvajsetega junija se je začela bitka za Petanjce.


domovoj na položaju


domovojeve bojne rane

29 Comments to '3. svetovna vojna'

Subscribe to comments with RSS

 1. Domovoj, preglej se… da nimaš kje kakega klopa. :mrgreen:

  Vidim, da je bilo boleče.

 2. Smorny MonsterID Icon Smorny said,

  Pravilno, da ste se borili do bridkega konca! Znova in znova.
  Če ste kdaj kratki za enega malo norega, ki se bo plazil za sovražne linije, čistil teren ali frontalno jurišal, se ponižno javljam! 👿

 3. ded3 MonsterID Icon ded3 said,

  Jaz bi se zahvalil übergeneralu paintballa Daniju, ki nas je varno vodil svozi Petanjske gozdove in poligone. Vsem, ki se je zaluštalo malo adrenalina pa predlagam http://www.paintball.si/

 4. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  Koliko je bilo na koncu žrtev? Osem Laških? 😉 :mrgreen:

 5. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Osem Lahov?!? Mi smo borci, ne babe! 😡 🙂

 6. Smorny MonsterID Icon Smorny said,

  Emmm, Lahi so (bili) Italijani. Upam, da niste zgodovinsko pretirano obremenjeni in morebiti peli raznih jurišnih pesmi, kot se je znalo zgoditi v četah TIGR-a. Kar je blo, je bilo, pa če je bilo prav ali ne.

 7. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Brez skrbi Smorny, razumel sem Sparkicin namig … 😉
  Ampak kot že rečeno, mi smo borci in osem jih je padlo že pred bitko, za pogum. 😛

 8. Smorny MonsterID Icon Smorny said,

  Ok. Sem nekoliko pomirjen 😆

 9. ded3 MonsterID Icon ded3 said,

  Za tvoje rdeče pike na hrbtu obstajata dve možnosti:
  1. da ti je sovražnik prišel za hrbet
  2. da so na tebe streljali lastni sotekmovalci – izdajalci
  Tako, da se jaz s tem ne bi hvalil. 😉

 10. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  Osem na polovico osebe :mrgreen:

 11. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  … torej 16 na osebo. Bo dovolj za prave dede? :mrgreen:

 12. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Preveč. 😉

 13. @ded3: Za rdeče pike na hrbtu so lahko krivi tudi beli copati za tenis :mrgreen: 🙄

 14. ded3 MonsterID Icon ded3 said,

  Menda bo res kaj na tem. 😀

 15. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  BeTeK, ti misliš biti odslej ves čas ded3? 😕

 16. BeTeK MonsterID Icon BeTeK said,

  V bistvu je samo ime odvisno od ene izmed kompleksnejših metod v linearni algebri s katero lahko rešimo sistem n-linearnih enačb. 😕

 17. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Kdaj se ti je sfuzlalo? 😯

 18. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  Če so samo sistemi n-linearnih enačb, je vesolje še vedno neukrivljeno. Poskusi z diferencialnimi. Če ne bo šlo, pivo ali dve vse zgladi… najprej do sistema linearnih enačb, ki se jih da nadalje zgladiti (s tekočino seveda) do uvedbe ene same spremenljivke. In to X. Čez ves sistem :mrgreen: Križ-kraž. X. Nič fuzlanja 😀

 19. Sposodil sem si nekaj, o čemer nimam pojma:

  “Ukrivljenost vesolja, povprečna gostota vesolja
  Kozmologi radi podajajo količino snovi v vesolju v delih kritične gostote vesolja. Kritična gostota vesolja je tista gostota snovi, pri kateri bi bilo vesolje ravno, če bi vsebovalo le materijo, in znaša c = 10-29 g/cm3. Kot vidimo je kritična gostota vesolja zelo majhna, saj ustreza približno enemu protonu na kubični meter. Za lažjo predstavo kozmologi raje govorijo o relativni gostoti vesolja , ki jo definirajo kot razmerje med povprečno in kritično c gostoto vesolja: = /c. Kritična gostota c nastopa tu v posebni vlogi, saj določa ukrivljenost vesolja. Če je gostota energije in snovi v vesolju večja od kritične, je vesolje ukrivljeno pozitivno, če je energije in snovi manj od kritične, je ukrivljenost vesolja negativna, v primeru pa, ko je gostota snovi enaka kritična, je vesolje ravno. Za ravno vesolje je po definiciji relativna gostota = 1.”

 20. … in še zanimivo nadaljevanje oz. razlaga:

  “Ja če je gostota večja od kritične, potem je gravitacija močnejša od sile širjenja vesolje je ukrivljeno navznoter in se bo verjetno končalo v nečem podobnem obrenjenemu Velikemu poku.

  Če je gostota manjša od c, je vesolje ukrivljeno navzven in je sila širjenja močnejša of gravitacije, zato se bo pospešeno širilo.

  Če pa je gostota enaka c, potem sta sili gravitacije in širjenja enaki. Vesolje je zatorej ravno in se bo verjetno vedno počasneje širilo, ustavilo in padlo samo vase pa ne bom.”

 21. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  IQ komentatorjev tega bloga je očitno konstanta, število komentarjev pa raste. Torej mora biti vsak naslednji komentar še bolj neumen od prejšnjega, da se enačba izide. 😛

 22. BeTeK MonsterID Icon BeTeK said,

  Sparkica: Tole glajenje s pivom je kar dober način. Smo ga pred leti precej prakticirali. Na koncu so se je vedno vse enačbe (takšne in drugačne) izšle.

 23. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  domovoj, žal se glede IQja motiš. Moj limitira :mrgreen: Proti ničli :mrgreen: Samo deljenje z 0 še uspem vtihotapiti, da postanem definicija katastrofe 😉

  bojkobroker, ne preklinjaj :mrgreen: Sploh ne tako grdo in na tako dolgo 😀 :mrgreen:

  BeTeK, tudi mi (jaz in moj superego in id) smo na veliko uporabljali metode glajenja (mogoče ne toliko tekoče, a vseeno učinkovite), da bi se sistemi diferencialnih enačb izšli. Na koncu smo pristali pri aretiranju krivuljnih integralov, preganjanju residiumov in nezmožnostjo komuniciranja s sencami. Tak nam to dojde :mrgreen:

  domovoj, očitno se o številu in kompleksnosti (=neumnosti) le nisi (z)motil :mrgreen:

 24. BeTeK MonsterID Icon BeTeK said,

  sparkica: Ti si tipična ženska – zakompliciraš še tako preproste stvari. 🙂

 25. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  BeTeK: koliko tipičnih žensk – računalničark pa poznaš? :mrgreen: Žal je moja brezmejna kompliciranost “fohovsko” pogojena 😀 Po šestih matematikah ni vrag, da se ne bi nekaj prijelo 😀

 26. Kaj sparkica, ti si računalničarka?
  Si že sprobala gumitvist na faksu?
  Čipi v tvojem možganostroju na hipe res čudno delujejo… (tu bi moral bit zeleni smeško, pa ga ni, ker ga nikjer ni). Morda pa te zato z veseljem preberem, ko se spomnim.

 27. BeTeK MonsterID Icon BeTeK said,

  sparkica: poznam tudi take… :mrgreen:

 28. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  bojkobroker, ja računalničarka. Nisem še sprobala gumitvista. :mrgreen: Delam na tem 😀 Nimam dovolj velike gumice za ves faks :mrgreen: Moji čipi ne delujejo čudno, ker jih ni, poganjajo me namreč miši v glavi – tako kot hrčki vrtijo tista svoja kolesca 😀 Toliko o tipičnosti 😉 No, če se boš še kaj spomnil, ne bo nič narobe 😀 Res ne :mrgreen:

  Zelenega smeška si bom pa kar predstavljala :mrgreen:

  BeTeK: Hehe, potem pa me (mi jih) lahko ob priliki predstaviš. 😀 Drugače pa…Babe itak že po defoltu (defaultu) kompliciramo in smo tečne :mrgreen:

:: Trackbacks/Pingbacks ::

 1. Pingback by Muskelfiber - on Junij 30th, 2008 at 4:26 pm