lutke

Svet lutk je bilo moje prvo srečanje z gledališčem, moja prva predstava pa Hiša tete Barbare. Še tedne zatem sem si v vrtcu požvižgaval glavni refren zgodbice. Kasneje sem se z lutkami, tako in drugače, seveda še večkrat in rad srečeval …
Kot mentor lutkovne skupine sem si imel včeraj v Slovenskih Konjicah priložnost ogledati letošnje izbrane lutkovne predstave, ki so se uvrstile na državno srečanje lutkovnih skupin. Videne predstave so nam ponudile zelo različne lutkovne tehnike in izvedbene poetike, male in velike lutkarje, avtorske zgodbe in priredbe, drzna iskanja in raziskovanja, angažiranost in kritičnost, veliko humorja ter seveda domišljije.


O pastirčku in debeli uši, Tik-Tak (Črna na Koroškem)


Glava v pesku, Zvezdice (OŠ Ljudski vrt, Ptuj)


Draga stara mama, Fedrčki (OŠ Mokronog) – duhovito, moja najljubša včeraj videna predstava! 🙂


Če zmaj požre mamo, Mehurčki (OŠ R. Maistra Šentilj)


Dobimo novega soseda, Luna (OŠ II M. Sobota) – gremo naši! 😉


Zverinice, KUD Lutkovno gledališče J. Pengov (Ljubljana) – mali profesionalci, osupljivo dobri! 😯

Moji PETIČJAKI so v sicer svojem prvem letu druženja in nastopanja obstali tik pred najvišjo stopničko (uspelo se nam je uvrstiti na regijsko srečanje), kljub temu pa: Tina, Maruša, Nives, Tadeja, Taja, Urša, Matej, Črt in dva Žana – super ste! 😀

6 Comments to 'lutke'

Subscribe to comments with RSS

 1. fata MonsterID Icon fata said,

  v konjicah je bilo res veliko najboljših lutkarjev. žal pa od državnega srečanja same skupine niso imele kaj dosti. razen sedviča in soka seveda. ko bi bilo vsaj tekmovalnega značaja. vsaj otroci so to pričakovali. na koncu je bilo čutiti rahlo razočaranje. vsaj tistih, ki so igrali prazni dvorani.

 2. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Nisem hotel šimfati, ampak organizacija je res šepala … 😐 Največja škoda se mi je zdela, da so srečanje razbili na dve med seboj oddaljeni prizorišči, od katerih je bila tista v glasbeni šoli za tovrsten dogodek popolnoma neprimerna (da prenatrpanosti niti ne omenjam).
  H kateri lutkovni skupini pa ti spadaš? 😉

 3. fata MonsterID Icon fata said,

  JA, KASNEJŠE PREDSTAVE SO RES BILE PRENATRPANE, ZATO PA SI TAPRVE NI OGLEDAL NIHČE. SAJ SO ŠOLARJI POZABLI PRIT GLEDAT (!!) ZATO SO NA ZAČETKU NASTAJALE MAJHNE ZAMUDE, KER SMO ČAKALI GLEDALCE. … SI MORAŠ MISLIT, DA JE BILO TO NA DRŽAVNEM NIVOJU?

 4. fata MonsterID Icon fata said,

  JE MOGOČE KDO VIDEL, DA JE KAKŠNA TELEVIZIJA PRIŠLA SNEMAT?

 5. MonsterID Icon Anonymous said,

  hey tuki sm tut jst 😛

 6. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Kje? 😉

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks