pijančki

Po doooolgem času sem na ulicah mojega mesta spet srečal Korupcijo. Oborožen je bil s številnimi PVC vrečkami iz enega od bliskovito-množečih-se hipermarketov. Bržkone je bila v njih tudi hrana za njegovega papagaja, ki zna ponavljati (tako vsaj trdi Korupcija, kadar se ga komu seveda sploh da poslušati) samo dve besedi: »Zajebali ste, zajebali ste …«. Korupcija trdi takisto, da se dolgega in obilnega mačka rešiš le s ponovnim nalitjem.
Brezplodna posedanja po lokalnih beznicah, ko se je v poznih nočnih urah in v temnih kotičkih najbednejših oštarij z neko trdovratno neomajnostjo vztrajno nalival z družbo istomišljenikov, so vzela Muzota. Njegova jetra so bila po dolgih letih kroničnega opijanja enostavno fuč. Ne prav dolgo zatem mu je v večna lovišča sledil njegov pivski kompanjon in najboljši prijatelj, »tak sma kak brata« Lopez. Pil je šnops in vino, tudi po pivu je silno rad posegal. Duhec je po zadnjih informacijah že kar nekaj časa v ustanovi, ki ni namenjena duševno zdravim osebam, tam naj bi bil tudi Čoho (če ga niso že pokopali). Od stare garde po gostilnah vztraja samo še Iki. Trezen sramežljivo spoštljiv in vsiljivo naporen v alkoholni omami. Takrat (in to je zadnje čase kar pogosto) se ga je najbolje že na daleč izogniti.
Take lokalne pijančke in posebneže verjetno pozna vsako slovensko mesto, vsaka slovenska vas. Verjamejo, da je v vinu resnica, ne vedo pa, da šele na dnu kozarca. In da skrbi ne utonejo v alkoholu, temveč znajo plavati.

Po neki anketi je bilo ugotovljeno, da se redno alkoholno opija več kot 42 % odraslih Slovencev. Vsak Slovenec naj bi v povprečju spil 30 litrov vina letno in s tem smo 6. na lestvici največ popitega vina na svetu. 😐

4 Comments to 'pijančki'

Subscribe to comments with RSS

  1. Bo treba začet pit pivo. :mrgreen:

  2. Jst jih nikol ne bom razumela.. 🙄
    Sicer sm pa bolj za pivo kot pa za vino 😳

  3. Bliža se hokejska tekma Graz-Olimpija. Domovoj, “p”, “v” ali “r”?! 😉
    Mislim, da boš zlahka razvozlal…

  4. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

    “r”, kar se mene tiče. 😉

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks