politično nekorektne risanke

Risanke so, kakopak, za otroke! Ali pač ne? Vsem, ki vam gre ob prisrčnih in zvenko pojočih disneyevskih animiranih likih na bruhanje, priporočam naslednje animirane filme:

SOUTH PARK (Bigger, Longer and Uncut) – Vsem znana druščina opolzko-govorečih osnovnošolčkov mora pomiriti strasti med Kanado in ZDA, ki se pripravljata na vojno.
You’re a cock-sucking ass-licking uncle fucker.
southpark.jpg

TERKEL I KNIBE – Danski film brez vsakršne pedagoške vrednosti, brutalen in huronsko smešen. Hudobna satira o mladostnikih za odrasle.
terkel.jpg

FREE JIMMY – Drobni kriminalci, fašistični aktivisti za pravice živali in laponska mafija na Norveškem lovijo pobeglega cirkuškega slona – heroinskega odvisnika – z bogastvom v riti (dobesedno! 😮 ).
freejimmy.jpg

7 Comments to 'politično nekorektne risanke'

Subscribe to comments with RSS

 1. Za celotno zbirko SOUTH PARK-a se priporočam. (dvd.press)?

  TIK in FJ pa sploh ne poznam…

 2. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Niso ju pustili v kino, vsaj pri nas ne … 😐
  Lahko pa dobiš vse te tri filmčke s podnapisi (divx press), pa celotno prvo sezono SP imam (3x original dvd v angleščini, brez podnapisov). Mislim pa, da na netu tega ne bo problem najti. 😉

 3. ZigaK MonsterID Icon ZigaK said,

  Free Jimmy je bil predvajan na festivalu Animateka

 4. Santos MonsterID Icon Santos said,

  Pred leti so imeli tudi naši sosedje risanko podobno SP, mislim, da so bili Zlikovci, pa so jo pod pritiski prenehali predvaja (vsaj ne zasledim je ne več).
  Dober izbor ni kaj 🙂

 5. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  “Zlikovci” so bili čista neumnost, sem enkrat poskušal gledati. 🙁

 6. MonsterID Icon Anonymous said,

  Umetnost nima meja, nekatere risanke so prava osvežitev, imajo vedno neko sporočilo. No, ne rečem zadnje čase jih bolj po redko gledam. Nekaterih novih pa niti ne poznam.

 7. sparkica MonsterID Icon sparkica said,

  Sem bi lahko mogoče uvrstili še prvi del Shreka, ko si s pravljico obriše tazadnjo 😆

  Southpark sem gledala in se tako narežala ob prizorih iz pekla, da me še danes trebušne mišice bolijo 🙂 Hvala za priporočilo ostalih dveh, moram pogledat :mrgreen:
  Nič šmrc, šmrc in cuker, samo krutega smeha nam dajte, o Veliki Animatorji 🙂

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay