pac-man

Prve videoigrice so se pojavile v mojih osnovnošolskih letih. Bile so preproste in imele so lastnost, da so pri paglavcih povzročale obilno slinjenje in izbuljene oči (na srečo ne tudi še zasvojenosti, agresivnosti, debelosti in iznakaženih vedenjskih vzorcev, za kar naj bi bile krive današnje računalniške igrice). Izgledale so takole:

game1.jpg

Že tiste dni pa sta po igralnosti izstopali dve igrici, ki sta pozneje postali kultni – Donkey Kong (igrala se je na dveh zložljivih zaslonih!) in Pac Man. Prvega Pac Mana v Radgoni je imel sošolec Sašo, dobil pa ga je od sorodnikov iz Amerike. Koliko občudovanja, zavisti in hrepenečih pogledov je bil deležen, verjetno ni potrebno razlagati. Priznam, tudi jaz sem mu bil fauš, čeprav sem bil s temi žepnimi mašincami dokaj dobro založen. Avstrija je vseeno preblizu, za nameček pa se je moj bratranec iz Liechtensteina vsake nove igrače precej hitro naveličal in jih je redno pošiljal revnejši žlahti v socialistični raj.
Moj Pac Man je morski, nalašč pa sem ga naredil samo v dveh nivojih in brez točkovanja. Odigrajte ga sproščeno, v spomin na stare čase!

Comments are closed.