knjige

Teden (moje) knjige, bi lahko dejal. Včeraj zvečer je bila namreč v kulturnem domu slavnostna predstavitev monografije Gornje Radgone; knjige, kakršno si je moje mesto nedvomno zaslužilo. Monografija v treh jezikih (slovenščini, nemščini in angleščini) je delo ekipe strokovnjakov iz različnih področij (zgodovina, kultura, šolstvo, gospodarstvo…), izdala pa jo je založba Franc-Franc iz Murske Sobote.
Jaz sem k monografiji prispeval fotografije, kakšnih 50. 🙂
Za moj prispevek se mi je zahvalil tudi sam gospod župan, rekoč: »Hvala.«

radgona.jpg

Še sveža in po tiskarski barvi dišeča pa je otroška knjigica Čatež, za katero sem narisal ilustracije. Gre za ponatis (prva izdaja iz 2006 je pošla v enem letu), hkrati pa je knjiga izšla tudi še v italijanskem in hrvaškem jeziku. Uradno sicer knjiga izide 1. junija.

“Čatež je pravljica o navihanem a dobrosrčnem škratu. Mati mu je zaupala skrivnost o izviru čudežne vode, ki je ne bi smel izdati nikomur…. blablabla… zaplet… blablabla… razplet …. Okameneli škrat se še danes nahaja sredi trga v Termah Čatež.”

catez.jpg

6 Comments to 'knjige'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bine MonsterID Icon Bine said,

  Čestitke za oboje. Upam, da mi kdaj “pade” v roke monografija Gornje Radgone, me namreč zelo zanima tistih 50 fotk 🙂 Lp, B.

 2. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Zanimivo – ravno te dni je izšla tudi znamka z motivom Čateža. 🙂

  “Čatež – pol človek pol kozel – spreminja svojo velikost, drvarjem ter pastirjem prinaša hrano, lahko pa ljudi plaši, spelje s poti in jih ščegeta do smrti. V odgovor na posmeh zvali kamenje s pečin na njihove hrame. Z gora se spušča v doline, kjer krade grozdje in se opija.”

 3. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Med otroci v Posavju je definitivno pravljični HIT poletja.
  (mnenje bralke Jane iz Brežic, 17. september 2006) :mrgreen:

 4. bojkobroker MonsterID Icon bojkobroker said,

  Na lanskem dopustu sem tvojega Čateža občudoval v Termah Čatež – povsod je bil. Imel sem celo občutek, da je njegov avtor ves čas nekje v bližini …
  Čestitke!

 5. nada MonsterID Icon nada said,

  Čestitam, ne samo za izdani knjigi tudi blog je enkraten. Rada bi kar obe s posvetilom seveda. Plačam po povzetju na Pošti Krško.Veliko Sonca.

 6. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Čateža lahko pošljem, potrebujem samo naslov za dostavo (na moj emajl prosim)… 😉

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay