država Füdü

Zakaj sploh Füdü ün nä rajä nüč? (odgovarjajo vüsokü svätnükü DoM, DoP, DoS, LoC in LoM)

DoP pravi: Država Füdü nima državnega zbora in zato tudi poslancev ne. Ker ni poslancev ni poslanstva. Ima pa visoki svet, v katerem sede in modrujejo svetniki. Vprašanje bi se zato moralo glasiti, v čem je svetost Füdü. Neskromen, a povsem resničen odgovor bi bil v duhu in življenju svetnikov, kajti oni so svét, odsev in smer Füdü.
DoM pravi: FüDü je zrcalo smisla in kot tak ima pozitivno (od nič večjo) vrednost. In ker je več kot nič več kot nič, je FüDü in ne raje nič.
DoP pravi: Füdü je nastal z razlogom, ko so pametni ljudje imeli v določenem trenutku v rokah prazen nič. S Füdü so ti ljudje praznine niča zapolnili. Füdü je zapolnitev niča in hkrati njegova izpolnitev. Če bi ne bilo v nekem trenutku nič, bi ne bilo Füdü. A od Füdü nazaj k nič poti ni več.
LoC pravi: Boljä jä ümätü präd sabo poln kozaräc duha kot praznäga ün prav tako jä läpšä ümätü v žüvljänju FüDü kot praznüno ün nüč. Boljšä, läpšä, globljä, dünamüčno, z vsäbüno, z duhom, s prüjatäljü ün s sovragü.
LoM pravi: Tako pač je.
DoM pravi: Füdü je instrument/vzvod, ki varuje človeško družbo na Zemlji pred popolnim razkrojem.
LoC pravi: Poslanstvo FüDü jä üzvästü čüm väč uspäšnüh opäracüj Fü ün svät s täm prüblüžatü Dü.

http://www.fuedue.org/

7 Comments to 'država Füdü'

Subscribe to comments with RSS

 1. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Se malikovanje v državi FüDü opravlja z butanjem glave v skalo, morda s frotiranjem? Zajebancija, sekta, izvirna marketinška poteza nadebudnega benda ali provokacija zdolgočasenih filozofov? Kakorkoli že, bizarno in duhovito, branja vredno čtivo…
  Edino vprašanje, ki me ob tem muči, je: Dečki, kak se vam je dalo??? 🙂

 2. DoP MonsterID Icon DoP said,

  Država Fü-Dü ne združuje je dečkov, da ne bo pomote. V bojnih enote fühad so zbrani krepki in izklesani odrasli možje, v zaledju pa jih z duhom oskrbujejo brhke intendantke.
  O tem, kako se je državljanom dalo ali ne dalo prispevati k državnosti pa se vprašajmo, ali se je revolucionarjem na pariških barikadah dalo bojevati, ali so severnim medvedom ljubi po cele dneve čakati na mimoidočo ribo, ali se nam res ljubi dihati? Največja nagrada je tam, kjer ni obljube, ni razpisa in ni javnega odpiranja ponudb. Je le večna zmaga!

 3. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Totalno vas podpiram, da ne bo pomote. 🙂

 4. DoP MonsterID Icon DoP said,

  Domovoj hvala za podporo. V težkih časih je vsaka dobra beseda kruha vredna. Kot potencialnega kandidata za Prüjatälja Fü-Dü te sprašujem, če je možno spletni naslov s prve notice iz fuedue.com sprementi na fuedue.org. Vmes nam je zagodel kapitalistični sovrag in nam izpred nosa ukradel prešnji naslov! Vnaprej hvala in naj te fü-dü varuje, pa čim več čistega duha seveda!

 5. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  Potencialnemu kandidatu za Prüjatälja Fü-Dü je želja vüsokega svätnüka z veseljem izvršljiv ukaz. Dol sovrag, gor fü-dü!

 6. DoP MonsterID Icon DoP said,

  Prijatelj v stiski je prijatelj za vedno. Hvala za korekturo. Vüsokü svät bo na naslednjem rednem poduhu razpravljal o tvoji kandidaturi. Do takrat pa vrček v roke in tole zapoj:
  Za prapor svete slave
  v boj junaški duh,
  v prid Fü-Dü Države
  zdaj specimo si kruh!

 7. domovoj MonsterID Icon domovoj said,

  V čast mi bo – vrčke že pridno praznim, Junaško Pesem pa znam že tudi skoraj na pamet!
  Štrik in prevezo za oči za obred iniciacije verjetno zrihtate vi? Dobim tudi predpasnik?

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks

essay writing pay for essay essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay